Rusi kupili Folksbanku

Bez autora
Mar 04 2012

Ruska Sberbanka preuzela je stoprocentno Folksbank internašnal AG, što je kraj postupka koji je počeo u septembru prošle godine, kada je potpisala kupoprodajni ugovor sa akcionarima. Ova transakcija ne obuhvata ćerku-banku grupacije u Rumuniji.U periodu između potpisivanja ugovora i okončanja postupka, akcionari koji su prodali svoje akcije dali su značajan doprinos povećanju kapitala „Folks grupacije“, kako bi se ublažili gubici zabeleženi u trećem kvartalu 2011. godine, a pristali su i na smanjenje dogovorene cene od 585 miliona evra za 80 miliona evra.

Rusi kupili FolksbankuRuska Sberbanka preuzela je stoprocentno Folksbank internašnal AG, što je kraj postupka koji je počeo u septembru prošle godine, kada je potpisala kupoprodajni ugovor sa akcionarima.

Ova transakcija ne obuhvata ćerku-banku grupacije u Rumuniji.

U periodu između potpisivanja ugovora i okončanja postupka, akcionari koji su prodali svoje akcije dali su značajan doprinos povećanju kapitala „Folks grupacije“, kako bi se ublažili gubici zabeleženi u trećem kvartalu 2011. godine, a pristali su i na smanjenje dogovorene cene od 585 miliona evra za 80 miliona evra. Konačna cena iznosi 505 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik